کاربران محترم: دسترسی به صفحات داخلی روزنامه از ساعت 12 میسر می باشد
AFTAB YAZD NEWSPAPER
شنبه, 10 آبان 1399   Saturday 31 October 2020
RSS فیدخوان
روزنامه در یک نگاه

جستجو در آرشیو

 Instagram.com/aftabyazd
طراحی و اجرا: هنر رسانه

زمان انتشار: 15 فروردین 1395

صفحه خبر: زندگی

آفتاب یزد در گفتگو با استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی بررسی کرد
آفتاب یزد – نجمه حمزه نیا : امروزه چاقی و افزایش وزن به معضل بزرگی تبدیل شده و میلیون‌ها انسان را در جهان رنج می‌دهد . چاقی غیر از اینکه ظاهر انسان را نامتناسب و زشت جلوه می‌دهد بیماری‌های خاصی را نیز به دنبال دارد .از طرف دیگر عدم آگاهی کافی مردم در مورد تغذیه و عدم انتخاب روش مناسب برای کاهش وزن ، عارضه‌های جدی تری را به دنبال خواهد داشت . رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور نیز در اینباره روز گذشته ضمن هشدار نسبت به افزایش روند چاقی در دنیا و همچنین ایران، گفت: برنامه "مراقبت از غذا و تغذیه" را در راستای برنامه‌های مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در سال ٩۵ در کشور اجرایی خواهیم کرد. دکتر هدایت حسینی در گفتگو با ایسنا، همچنین با اشاره به آخرین مطالعات بین‌المللی انجام شده روی حدود ٢٠ میلیون نفر جمعیت ١٨۶ کشور جهان، چاقی را یکی از مهم‌ترین مشکلات سلامتی بشر در قرن حاضر عنوان کرد.وی ضمن بیان اینکه وزن ساکنین جهان در ۴٠ سال اخیر رو به افزایش بوده، اظهار کرد: در حال حاضر تخمین زده می‌شود حدود ۶۵٠ میلیون نفر در دنیا دچار مشکل چاقی هستند که از این تعداد ٢۶۶ میلیون نفر آن را مردان و ٣٧۵ میلیون نفر را زنان تشکیل می‌دهند. وی درباره وضعیت چاقی در کشور نیز گفت: ایران در چاقی کم و بیش از همین الگوی جهانی پیروی می‌کند، به همین دلیل وهمچنین برای تعیین دقیق میزان اضافه وزن، چاقی و چاقی شدید در کشور، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در چهار محور، برنامه مراقبت از غذا و تغذیه را در راستای برنامه‌های مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در سال ٩۵ در کشور به اجرا در خواهد آورد تا بر اساس تعیین وضع موجود امکان مداخلات بهداشتی دقیق و بر اساس شواهد فراهم شود.دکتر خدیجه رحمانی ، متخصص تغذیه هم در اینباره در گفتگو با آفتاب یزد
بیان کرد : چاقی یکی بیماری‌هایی است که ایجاد بیماری‌های متابولیک مانند بیماری‌های قلبی و عروقی ، پر فشاری خون، سندرم متابولیک ، دیابت و حتی سرطان را نیز همراه خود دارد، بنابراین پیشگیری از چاقی نقش بسیارکلیدی در حفظ سلامتی افراد دارد.
دکتررحمانی با بیان اینکه "برای پیشگیری از چاقی رعایت دو نکته که شامل تغذیه و تحرک جسمی‌می‌باشد، بسیار حائز اهمیت است" به تشریح آن پرداخت : تغذیه افراد باید هم از لحاظ کالری دریافتی وهم از نظر منابع غذایی پر کالری مورد بررسی قرار گیرد در نتیجه می‌توان گفت که داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با شرایط جسمی‌، فعالیت فیزیکی از لحاظ شرایط فیزیوژیکی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
علاوه بر این در کنار داشتن رژیم غذایی سالم و صحیح استفاده از فعالیت فیزیکی در جامعه کم تحرک امروز و یا حتی بی تحرک امروز ما بسیار ضروری است.این متخصص تغذیه اضافه کرد : در حال حاضر در جامعه استفاده از انواع فست فود‌ها و کارهایی که کم تحرک هستند بسیار رواج یافته که در افزایش بیماری چاقی بسیار موثر است .
وی در ادامه با بیان اینکه یکی معضلات بیماری چاقی ، بیماری سندرم شب خواری است ، به تشریح آن پرداخت :
افرادی که شب بیدارند و صبح به خواب می‌روند اکثرا در شب وعده غذایی مفصل را میل می‌کنند و با توجه به اینکه در شب میزان سوخت و ساز و متابولیسم بدن کاهش پیدا می‌کند ، افراد دارای اضافه وزن و بیماری سندرم شب خواری می‌شوند.دکتر رحمانی تاکید کرد : افراد به هیچ عنوان هیچیک از وعده‌های غذایی خود را حذف نکنند زیرا مطالعات نشان داده است که افراد در وعده غذایی بعدی مصرف مواد غذایی را بالا می‌برند و تاثیری در لاغرشدن افراد ندارد و به طور منظم سه وعده غذایی (صبحانه، نهار، شام) به همراه دو میان وعده میل شود .صبحانه از میان وعده‌های غذایی دارای اهمیت بیشتری است و نهار به میزان معمولی و شام هم به صورت سبک و دو ساعت قبل از خواب میل شود.استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه "در رژیم غذایی افراد حتما از همه گروه‌های غذایی استفاده شود "توصیه کرد : به طور کلی 4 گروه اصلی غذایی داریم که شامل گروه اول نان و غلات است و تاکید براین است که در این گروه نان و غلات سبوس دار بیشتر استفاده شود .گروه دوم شیر و لبنیات می‌باشد که باید از لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده شود . گروه سوم سبزی‌ها و میوه‌ها هستند که خصوصا استفاده از سبزی‌ها برای افراد بسیار مفید می‌باشد و گروه آخر هم شامل گوشت و جایگزینان می‌شود که ترجیحا بهتر است افراد از گوشت‌های بدون چربی استفاده کنند .حبوبات و تخم مرغ نیز جایگزینان گوشت هستند که در مورد تخم مرغ فقط افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند ، محدودیت در استفاده از آن دارند البته میل کردن قسمت سفیده تخم مرغ منعی ندارد.وی در پایان بیان کرد : با پیروی از رژیم غذایی سالم و مناسب و دوری از زندگی کم تحرک و بی تحرک ، از بدن خود در مقابل انواع بیماری‌ها محافظت کنید.


ارسال ديدگاه
نام: ايميل: ديدگاه:
آفتاب یزد از چاپ نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید در بخش روی خط آفتاب روزنامه چاپ می‌گردد.

ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام