درحالی که در بودجه سال ۹۹ به دلیل ممنوعیت واردات خودرو، میزان مالیات بر واردات در بخش حقوق ورودی خودرو صفر در نظر گرفته شده بود، این عدد در لایحه بودجه سال آینده ۲۰هزار و ۴۰۰میلیارد ریال (دو هزار و ۴۰میلیارد تومان) تعیین
شده است.
به گزارش ایرنا، در لایحه بودجه ۱۴۰۰ همچنین درآمد موضوع اخذ عوارض شمارهگذاری بر خودروهای وارداتی که نخستین بار شمارهگذاری میشوند متناسب با میزان آلودگی و ارزش گمرکی آنها یکهزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
برپایه جداول لایحه بودجه سال آینده، ۱۰میلیارد تومان نیز به عنوان درآمد حاصل از افزایش عوارض واردات خودروهای سواری به میزان پنج درصد قیمت روی کشتی لحاظ شده است.
به گزارش ایرنا، از تابستان سال ۹۶ با توقف سامانه ثبت سفارش خودرو، امکان عرضه خودروهای خارجی در بازار داخل وجود نداشت و پس از آن نیز پارسال، خودرو در کنار یکهزار و ۴۰۰ قلم کالایی قرار گرفت که ثبت سفارش و واردات آنها توسط ستاد اقتصاد مقاومتی ممنوع اعلام شد.
بهنظر میرسد این ممنوعیت به دنبال حمایت از تولید خودروی داخلی و مهمتر از آن، مدیریت منابع ارزی بهدنبال جهش نرخ ارز در زمستان ۹۶ و پس از آن، تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی برقرار شده است.
حسینعلی امیری نماینده پارلمانی رئیسجمهوری صبح روز گذشته لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
منابع و مصارف لایحه بودجه سال۱۴۰۰ کل کشور بیش از ۲۴میلیون و ۳۵۷هزار و ۷۸میلیارد و ۹۸۶میلیون ریال تعیین
شده است.