کاربران محترم: دسترسی به صفحات داخلی روزنامه از ساعت 12 میسر می باشد
AFTAB YAZD NEWSPAPER
سه شنبه, 24 فروردین 1400   Tuesday 13 April 2021
RSS فیدخوان
روزنامه در یک نگاه

جستجو در آرشیو

 Instagram.com/aftabyazd
طراحی و اجرا: هنر رسانه

زمان انتشار: 30 بهمن 1398

صفحه خبر: زندگی

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره تاثیر برخی موادغذایی در کاهش استرس و اضطراب توضیح داد.محسن پویان، محقق وپژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند، می‌توانند با مصرف مواد غذایی مناسب تا حد زیادی از این مشکلات را کاهش دهند.
مرکبات
لیمو، لیموترش، پرتقال، روغن گریپ‌فروت، ترنج، نارنگی و نارنج در رژیم‌های ضد استرس استفاده می‌شود، همچنین مرکبات تاثیرات قابل توجهی بر افسردگی و اضطراب در موش‌ها و میمون‌ها داشته است بنابر این می‌توان همین نتایج را برای انسان‌ها پیش بینی کرد.
دارو‌های گیاهی
کاوا، بادرنجوبه، التینین (ماده موجود در چای سبز)، ریشه والرین از جمله گیاهان دارویی هستند که خاصیت ضد اضطرابی دارند البته افراد قبل از مصرف این گیاهان حتما با پزشک خود در خصوص استفاده و مقدار آن‌ مشورت کنند تا بهترین نتیجه برای درمان گرفته شود .
لیزین
مشاهده شده رژیمی‌که در آن لیزین اندک است، می‌تواند سطح استرس را در حیوانات را بالا ببرد همچنین افرادی که گندم غنی شده یا لیزین مصرف می‌کنند، استرس کمتری دارند و باید به مقدار کافی لبنیات و غذا‌های دریایی مصرف کنند.
تریپتوفان
افراد با اضطراب بالا بهتر است روز خود را با منابع غنی تریپتوفان مانند تخم‌مرغ، بوقلمون، توفو، ماهی قزل‌آلا، حبوبات، آجیل، دانه‌ها، شیر و پنیر شروع کنند. تریپتوفان، سروتونین خون را که یک هورمون شادی بخش است، افزایش می‌دهد و اضطراب را کم می‌کند.
آب
افراد اگر به دنبال راهی راحت برای کنترل اضطراب خود هستند، می‌توانند آب بیشتر مصرف کنند چرا که همه اندام‌های بدن از جمله مغز برای عملکرد درست نیازمند آب کافی است، کمبود آب حتی به صورت خفیف بیقراری و استرس را افزایش می‌دهد.
ویتامین D
در مطالعات انجام شده توسط محققان مشخص شده که افراد با سطح افسردگی و اضطراب بالا با کمبود ویتامین D مواجه هستند لذا توصیه می‌شود، پوست دست و پای خود را روزانه به طور مستقیم
به مدت ۳۰ دقیقه در مقابل آفتاب
قرار دهید .
اسید چرب
افراد مصرف حداقل سه وعده از ماهی‌های روغنی (سالمون، قزل‌آلا، تن، ساردین) را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجاند زیرا این مواد غذایی اسید چرب مورد نیاز بدن را برطرف می‌کند چرا که اسید چرب برای سلامت مغز لازم است.
عسل
عسل با داشتن ۲۰۰ فاکتور مغذی مهم مانند فروکتوز، گلوکز، آمینواسید‌های مختلف، ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش مهمی‌در تغییر خلق و خوی افراد دارد. کرایسین که یک فلاوونوئید هست، به عنوان یکی آنتی اکسیدان مهم و همچنین ضد اضطراب در عسل وجود دارد.


ارسال ديدگاه
نام: ايميل: ديدگاه:
آفتاب یزد از چاپ نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید در بخش روی خط آفتاب روزنامه چاپ می‌گردد.

ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام