هرچند بارها اروپایی ها اعلام کردند که به برجام پایبند هستند، اما خط مشیای را که انتخاب کرده اند همسو با نظرات آمریکا بوده است . حتی زمانی که آمریکا از برجام خارج شد سه کشور اروپایی در اعلامیه ای از ایران خواستند تا آزمایش موشک های دوربردش را از بین ببرد و حمایت از حماس و حزب اله را کنار گذارد. یعنی در همان موقعی که آمریکا از برجام خارج شد نیز اروپا در راستای آمریکا گام برمیداشت تا ایران. اروپایی ها در قبال ایران بعد ازاین، اعلام کردند آمادگی دارند یک سوم نفت ایران را بخرند، نهاد مالی
بی طرفی که در آمریکا تعاملاتی نداشته باشد تاسیس بکنند تا تبادلات بعد از تحریم های آمریکایی انجام شود که این اتفاقات هم نیفتاد. تمام فلسفه وجودی برجام این بود تا تحریمهای اقتصادی را بردارند و در ایران برای توسعه اقتصادی و تامین رفاه مردم سرمایهگذاری شود، ولی علنا آنها انجام نشد و آمریکا آمد و تحریمهای سنگینتری را نیز در رابطه با تکنولوژیهای هستهای سایر زمینهها انجام داد در مقابل ایران هم در واکنش به عدم ایفای تعهدات، بازگشت تدریجی به قبل از برجام را با عنوان گامهای کاهش تعهدات برجامی آغاز کرد. اما اکنون می بینیم اروپا در قبال این بازگشت تدریجی، موضع گیریهای افراطی در پیش گرفته و با ارسال نامه ای به دبیر کل سازمان ملل نیز اعلام کرده که برخی از آزمایشهای موشکی ایران خارج از برجام است. آنها با این نامه اخیر خود به سازمان ملل در عین حال نشان داده اند که اگر این وضع ادامه داشته باشد تحریمهایی که شورای امنیت پیش از برجام اعلام کرده بود احیا می شود. آنها با این کار بیان کردند که موضعشان را نسبت به موشکهای دوربرد ایران جدی میگیرند و آن را به شورای امنیت سازمان ملل می برند، چرا که آن را برخلاف توافقات صورت گرفته نقض تعهدات برجام میدانند.
در حال حاضر اروپا با این نامه به سازمان ملل در واقع مقدمه و هشداری می دهد که ایران تجدید نظر نسبی و تعدیلی در گامهایی که در راستای کاهش تعهدات برجامی برداشته است انجام دهد.
این در حالی است که تا پیش از این ایران به تمامی تعهدات برجامی خود پایبند بود و آژانس هم بارها این موضوع را بیان کرده است. از سویی سیستمهای دفاعی همه کشورها از این موشکها استفاده میکنند و این موشکها دفاع متعارف است.