کاربران محترم: دسترسی به صفحات داخلی روزنامه از ساعت 12 میسر می باشد
AFTAB YAZD NEWSPAPER
شنبه, 29 تیر 1398   Saturday 20 July 2019
RSS فیدخوان
روزنامه در یک نگاه

جستجو در آرشیو

 Instagram.com/aftabyazd
طراحی و اجرا: هنر رسانه

زمان انتشار: 13 دی 1395

صفحه خبر: اجتماعی

مشاور تغذیه برنامه جهانی غذا در سازمان ملل با انتقاد از تبلیغات منحرف کننده در خصوص برخی محصولات غذایی گفت: هیچ محصول ارگانیکی در ایران تولید نمی‌شود. به گزارش ایرنا، عزیزاله کمال‌زاده افزود: با توجه به اینکه در تولید محصول ارگانیک باید از ابتدا کلیه مراحل تولید بدون استفاده از سم و کود انجام شود هیچ محصولی با نام محصول ارگانیک در کشور تولید نشده است. تبلیغاتی که در این خصوص انجام می‌شود یا عوام فریبی است و یا در برخی مراحل تولید محصول از سم استفاده نشده است برای مثال مرغ سبز در کشور داریم ولی مرغ ارگانیک تولید نمی‌شود. ممکن است محصولات فروشگاهی بدون سم تولید شوند که البته فروش محصولات کشاورزی بدون سم بهتر از دیگر محصولات است ولی این محصولات ارگانیک نیست. این مشاور تغذیه با بیان اینکه برخی افراد با ادعاهای خود قصد سوءاستفاده از مردم را دارند گفت: محصولات وارداتی نیز دلیل بر ارگانیک بودن نیست و ممکن است بر خلاف آرم‌ها و تبلیغاتی که می‌شود این مواد غذایی نیز دارای مشکلاتی باشد و ارگانیک محسوب نشوند. وی همچنین از تجویزهای بی مورد برخی افراد با عنوان طب سنتی انتقاد کرد و اظهارکرد: برخی افراد با عنوان طب سنتی به مردم پیشنهاد می‌کنند به جای شیر از بادام برای تامین کلسیم موردنیاز بدن استفاده کنند این در حالی است که تنها پنج درصد کلسیم بادام جذب می‌شود اما ۶۰ درصد کلسیم موجود در شیر جذب می‌شود. کمال زاده این تبلیغات بی مورد را خیانت به طب سنتی دانست و گفت: مهم‌ترین منبع تامین کلسیم در بدن شیر است. مشاور تغذیه برنامه جهانی غذا در سازمان ملل اضافه کرد: در ابتدا مواد غذایی باید امنیت داشته باشند و همانطور که به میزان لازم در اختیار مردم قرار می‌گیرند باید به طور عادلانه و بدون محدودیت در بین کلیه اقشار جامعه توزیع شوند و مردم توان خریداری آنها را داشته باشند. متاسفانه برخی تبلیغاتی که از مواد غذایی می‌شود و گفته می‌شود فلان مواد غذایی مصرف نشود باعث ایجاد ترس شده و مردم از مصرف مواد غذایی ترس دارند لذا مسئولان باید در تولید مواد غذایی سالم کوشا باشند تا مردم بدون دغدغه و با خیالی آسوده نسبت به مصرف مواد غذایی اقدام کنند. وی سوء تغذیه را عامل بیماری‌های بسیاری در افراد عنوان کرد و گفت: ۲۵ درصد کوتاه قدی، ۱۴ درصد کم وزنی و بین پنج تا ۹ درصد خرابی دندان افراد به دلیل سوء تغذیه است ضمن اینکه ۳۵ درصد چاقی افراد بر اثر الگوی غلط تغذیه به وجود می‌آید. وی بروز سرطان، دیابت، چاقی و کبد چرب را از امراض ناشی از سوء تغذیه دانست و اظهار کرد: هم اکنون بیماری‌های غیرواگیر دلیل مرگ و میرهای بسیاری شده که می‌توان با استفاده از الگوی تغذیه مناسب آنها را به راحتی کنترل کرد. کمال زاده با بیان اینکه ۱۵ درصد مردم کشورمان به کبد چرب مبتلا هستند، افزود: راه پیشگیری از کبد چرب تحرک، اجتناب از مصرف مشروبات دخانیات، اجتناب از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، اجتناب از مصرف فست فودها، پرهیز از غذاهای خیلی شور و خیلی شیرین، کاهش مصرف قند، شکر و مواد نشاسته ای مانند نان، ماکارونی، بیسکوئیت، دسرها، خرما، عسل، کاهش مصرف گوشت قرمز است. مشاور تغذیه برنامه جهانی غذا در سازمان‌ملل بلوغ زودرس، پوکی استخوان و کوتاهی قد را از بیماری‌های ناشی از مصرف فست فودها دانست و اظهارکرد: با توجه به اینکه حداکثر جذب کلسیم در دوران بلوغ است با بلوغ زودرس مانع رشد متناسب افراد می‌شویم. مهدیه توکلی با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی - عروقی بیشترین آمار مرگ و میر را در جامعه دارند، افزود: باید با تغذیه مناسب از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد. وی تولید محصول کشاورزی سالم و داشتن محیط زیست سالم را از ضرورت‌های جامعه عنوان کرد و گفت: در تولید محصولات کشاورزی باید تلاش شود از کمترین میزان کود و سم استفاده شود لذا باید کشاورزان را از مضرات کود و سم آگاه کرد تا همکاری بیشتری داشته باشند.

ارسال ديدگاه
نام: ايميل: ديدگاه:
آفتاب یزد از چاپ نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید در بخش روی خط آفتاب روزنامه چاپ می‌گردد.

ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام