زمان انتشار: 28 خرداد 1397
> بنا بر آمار بانک جهانی، بیش از ۷۲درصد از مهاجرانی که از ایران راهی کانادا میشوند از سطح بالای مهارت و تخصص شغلی برخوردارند
> از سوی دیگر ایران مهمترین مقصد مهاجرتی، یکی از ۱۰ کشوری است که بیشترین مهاجران غیر ماهر و فاقد تخصص را از کشورهای دیگر پذیرا میشود
> تنها ۱/ ۱ درصد از مهاجرانی که از افغانستان به ایران وارد میشوند واجد تخصص و مهارت کاری هستند
> بررسیها نشان داده است تفاوت سطح دستمزدها در کشور مبدا و مقصد معمولا در شرایطی منجر به تصمیم مهاجرت میشود که میزان تفاوت دستمزدها بین دو کشور بیش از ۲۰ هزار دلار در سال است
بنا بر آمار بانک جهانی، بیش از ۷۲ درصد از مهاجرانی که از ایران راهی کانادا میشوند از سطح بالای مهارت و تخصص برخوردارند.
از سوی دیگر ایران مهمترین مقصد مهاجرتی، یکی از ۱۰ کشوری است که بیشترین مهاجران غیر ماهر و فاقد تخصص را به کشورهای دیگر گسیل میکنند.
تنها ۱/ ۱ درصد از مهاجرانی که از افغانستان به ایران وارد میشوند واجد تخصص و مهارت کاری هستند.
بانک جهانی گزارش «مهاجرت برای کامیابی» را منتشر کرد. این گزارش به پدیده مهاجرت اقتصادی و بازار کار در جهان میپردازد و الگوها و تاثیرات اقتصادی جابهجایی نیروی کار در جهان را مورد بررسی قرار میدهد.
بانک جهانی در این گزارش کوشیده است با ارائه اطلاعات، موجبات تدوین سیاستهای مهاجرتی بهینه را فراهم کند و تاثیر پدیده پناهجویی و مهاجرت اقتصادی را بر بازار کار در کشورهای مبدا و مقصد باز نماید.
کانادا اولین مقصد نیروهای کار ماهر ایرانی
به گزارش دنیای اقتصاد، بر اساس این گزارش، ایران در میان ۱۰ کشوری جای دارد که بیشترین شمار مهاجران ماهر و متخصص را به دیگر نقاط جهان روانه میکند. مهمترین مقصد نیروی کار ماهر و متخصصی که از ایران اقدام به مهاجرت میکنند، کشور کاناداست.
قریب به سه درصد از جمعیت جهان به عنوان مهاجر در کشورهای دیگر زندگی میکنند که ۱۰ درصد از این افراد را پناهجویان یا نیروی کار فاقد تخصص تشکیل میدهند.
شکاف دستمزدها عامل مهاجرت
بر اساس اطلاعاتی که در گزارش بانک جهانی آمده است، شکاف دستمزدها و فاصله جغرافیایی مهمترین عوامل اثرگذار بر پدیده مهاجرت اقتصادی ارزیابی شدهاند.
بررسیها نشان داده است تفاوت سطح دستمزدها در کشور مبدا و مقصد معمولا در شرایطی منجر به تصمیم مهاجرت میشود که میزان تفاوت دستمزدها بین دو کشور بیش از ۲۰ هزار دلار در سال است.
از سوی دیگر انتخاب مقصد توسط مهاجران تحت تاثیر بعد فاصله نیز قرار میگیرد. بدین ترتیب که اغلب مهاجران غیر متخصص و پناهجویان، کشورهای همجوار و نزدیک را بهعنوان مقصد انتخاب میکنند، اما مهاجرانی که از سطح مهارتهای بالاتری برخوردارند برای دستیابی به زندگی بهتر، اغلب به کشورهای دورتری میروند.