کاربران محترم: دسترسی به صفحات داخلی روزنامه از ساعت 15 میسر می باشد
AFTAB YAZD NEWSPAPER
جمعه, 25 آبان 1397   Friday 16 November 2018
RSS فیدخوان
روزنامه در یک نگاه

جستجو در آرشیو

 Instagram.com/aftabyazd
طراحی و اجرا: هنر رسانه

زمان انتشار: 23 خرداد 1397

صفحه خبر: زندگی

آفتاب یزد- نجمه حمزه نیا : پروبیوتیک به معنای «برای زندگی» است. اگرچه واژه جدیدی در فرهنگ ما به نظر می‌رسد ولی قدمت و سابقه استفاده از آن در طب سنتی به سالیان بسیار دور برمی‌گردد.حتی برای این پیشینه اسناد و دست‌نوشته‌هایی وجود دارد. همان‌طور که در نسخه‌ای از یک وصیت‌نامه بسیار قدیمی به این مسئله اشاره شده که حضرت ابراهیم(ع) عمر طولانی خود را به خاطر استفاده کردن از شیر ترش به دست آورده بود. این شیر ترش یک نوع پروبیوتیک به‌شمار می‌رود. استفاده صحیح و مکفی از مکمل‌ها، ریز مغذی‌ها و پروبیوتیک‌ها گامی بسیار موثر جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری قبل از درمان به شمار می‌رود و مصرف آنها سبب کاهش هزینه‌های درمان می‌شود.آفتاب یزد با توجه به اهمیت موضوع در این باره با دکتر مریم تاج‌آبادی ابراهیمی؛ رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ،عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشیار رشته میکروبیولوژی گفت‌وگو کرده است.
وی در این باره می گوید : افراد محصولات پروبیوتیک را باید به صورت روزنامه در برنامه غذایی خود افراد دریافت کنند که باید گفت انواع مختلفی را شامل می شوند .
دکتر تاج آبادی ابراهیمی ادامه داد : محصولات محصولات پروبیوتیک به سه صورت قابل استفاده می باشند که عبارتند از لبنی مانند ماست و شیر و... و دیگری به صورت محصولات غیر لبنی مانند بیسکوئیت و شکلات و... و در آخر ممکن است به صورت قرص یا کپسول مورد استفاده مردم قرار بگیرند . رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند خاطرنشان کرد: در تولید محصولات پروبیوتیک استفاده از گیاهان بومی از اهمیت بسیاری برخوردار است. به گونه ای که ایزوله بومی این گیاهان از فرآورده تخمیری جدا می شوند زیرا درمان، ریشه در طبیعت دارد و دوباره به طبیعت بازمی گردد.
وی عنوان کرد : محصولات حاوی پروبیوتیک به صورت صنعتی وجود ندارد به طور مثال از غذاهای سنتی مانند ماست سنتی یا ترخینه باکتری های مفید را جدا کرده و بعد از ارزیابی های و مطالعات مختلف به غذاهای صنعتی می افزایند ، به این خاطر که این محصول صنعتی چیزی شبیه آنچه در طبیعت وجود دارد، شود و بتوانند از فواید آن بهره ببرند .
این متخصص افزود : هر بچه ای اولین ماده پروبیوتیکی که مصرف می کند "شیر مادر" می باشد که مملو از پروتیئن های مفید است و به همین خاطر تمامی شرکت های سازنده شیر خشک سعی بر این دارند که شیر خشکی تهیه کنند که خواصی شبیه شیر مادر داشته باشد به همین دلیل پروتیئن های مفید آن را جدا کرده و تجزیه و تحلیل می کنند و سپس در مقیاس صنعتی تولید می کنند و به شیر خشک اضافه می کنند تا شیر خشک شبیه شیر مادر شود و برای نوزاد مفید باشد .
دکتر تاج آبادی ابراهیمی با بیان این نکته که " محصولات حاوی پروبیوتیک از دو جهت عمده به سلامت افراد کمک می کنند " بیان کرد : یکی از مزایای استفاده از محصولات پروبیوتیک این است که باعث تعدیل سیستم ایمنی بدن می شود که در این صورت جلو ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان گرفته می شود و باعث کاهش جذب سموم در بدن نیز می گردد . به همین خاطر اگر سیستم ایمنی بدن سالم و قوی باشد کل بدن سالم است .
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد : از دیگر مزایای استفاده از محصولات پروبیوتیک می توان به تعدیل سیستم گوارش در بدن اشاره کرد . افرادی که بیماری سندرم روده تحریک پذیر را دارند یا سیستم گوارششان عدم تحمل لاکتوز را دارد و یا دچار بیماری اسهال مسافرتی هستند می توانند برای بهبود و درمان از این محصولات استفاده کنند .
وی در پایان گفت : استفاده از محصولات حاوی پروبیوتیک برای همه در تمام سنین مفید است و می‌توانند متناسب به سن و نیاز خود از محصولات جهت سلامت بهره ببرند و از ایجاد بیماری جلوگیری کنند .


ارسال ديدگاه
نام: ايميل: ديدگاه:
آفتاب یزد از چاپ نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید در بخش روی خط آفتاب روزنامه چاپ می‌گردد.

ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام