کاربران محترم: دسترسی به صفحات داخلی روزنامه از ساعت 15 میسر می باشد
AFTAB YAZD NEWSPAPER
یکشنبه, 29 مهر 1397   Sunday 21 October 2018
RSS فیدخوان
روزنامه در یک نگاه

جستجو در آرشیو

 Instagram.com/aftabyazd
طراحی و اجرا: هنر رسانه

زمان انتشار: 26 اردیبهشت 1397

صفحه خبر: زندگی

مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت بر رعایت توصیه‌های طب ایرانی در ماه مبارک رمضان برای ارتقای تندرستی تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ محمود خدادوست مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، به حدیث پیامبر اکرم(ص) که «روزه بگیرید تا تندرست بمانید»، ابعاد تندرستی در این حدیث را فراتر از بعد جسمانی و روانی دانست و گفت: به قول حکیم پارسی‌نویس، سیداسماعیل جرجانی، هم نفس بر بدن اثر می‌گذارد و هم بدن بر نفس، ولی به دلیل تسلط نفس بر بدن، اثر آن بیشتر بوده و چه بسا که با روزه گرفتن بیشتر به تندرستی روحانی رسیده و به سلامت جسمانی خود کمک کنیم.وی با تاکید بر پیام اصلی طب ایرانی و اساس آن که حفظ و ارتقای تندرستی و اصلاح سبک زندگی است، افزود: با رعایت توصیه‌های طب ایرانی در ارتباط با ماه مبارک رمضان، سختی‌های ظاهری روزه‌داری کاهش یافته و روزه به واقع، سبب ارتقای تندرستی می‌شود و چه بسا در افرادی که پس از اصلاح مزاج معده روزه می‌گیرند، برخی مشکلات گوارشی نیز بهبود می‌یابد.مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان در سال‌های اخیر با فصول گرم و روزهای طولانی سال که بدن مدت زمان زیادی گرسنگی و تشنگی را تحمل می‌کند، تاکید کرد: یکی از توصیه‌های بسیار مهم این است که روزه‌داران تحت هیچ شرایطی، با آب یخ و نوشیدنی‌های سرد افطار نکرده و روزه خود را باز نکنند، چراکه به دلیل بالارفتن حرارت معده در اثر گرسنگی طولانی‌مدت، کارکرد معده برای هضم غذا، دچار اختلال می‌شود.خدادوست با بیان اینکه در طب ایرانی و طبق آنچه قدیمی‌ها همواره سعی بر رعایت آن داشته‌اند، توصیه به مصرف یک استکان آب ولرم و خرما یا شیر گرم و خرما برای باز کردن روزه شده است، گفت: نوشیدنی ولرم باعث می‌شود حرارت بالای معده فروکش کرده و مصرف خرما نیز به دلیل جذب سریع قند آن، از ایجاد اشتهای کاذب که منجر به پرخوری و روی هم‌خوری در زمان افطار می‌شود، جلوگیری کرده و این امر به صحت دستگاه گوارش کمک می‌کند.وی همچنین، بازکردن روزه با سکنجبین ولرم را برای افرادی که هنگام افطار بسیار تشنه هستند، توصیه کرد و با اشاره به فاصله کوتاه بین افطار تا سحر و تاکید بر توجه به توصیه کلی در نظر گرفتن حداقل دو ساعت فاصله زمانی میان زمان مصرف غذا تا هنگام خواب، افزود: باید از مصرف چند نوع غذا با هم در وعده افطار پرهیز کرد و در فاصله بعد از افطار تا هنگام خواب که حداکثر یک تا دو ساعت است، مصرف نوشیدنی‌های خنک مانند یک لیوان از مخلوط عرق کاسنی و شاه‌تره، به میزان مساوی از هر کدام، برای کاهش تشنگی‌های طول روز توصیه می‌شود. مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت همچنین یادآور شد: در طب ایرانی برای رفع تشنگی زیاد و پرهیز از پرخوری در ماه مبارک رمضان، مصرف یک لیوان فالوده خیار با سکنجبین که از خیار رنده شده و حل شده در سکنجبین به دست می‌آید یا هندوانه با سکنجبین توصیه شده که به اصلاح کبد نیز کمک می‌کند.وی با توصیه به استفاده از سبزی خوردن در وعده افطار برای جلوگیری از بروز یبوست و پرهیز از مصرف برخی غذاهای سنگین مرسوم در این وعده، تاکید کرد: در فصول گرم سال، هضم معده و عملکرد دستگاه گوارش ضعیف است و سنت مصرف حلیم، آش رشته و شله‌زرد در وعده افطار، مربوط به زمان تقارن ماه مبارک رمضان با فصول سرد سال است که دستگاه گوارش عملکرد بهتری داشته و هضم در معده با قدرت بیشتری انجام می‌شود.مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت خواب شبانه در ماه رمضان که هضم وعده افطار را آسان کرده و به باز شدن اشتها برای خوردن سحری کمک می‌کند، گفت: سحری باید کامل میل شود تا بدن بتواند ۱۵ تا ۱۶ ساعت گرسنگی در طول روز را تحمل کرده و قوای کافی نیز داشته باشد.وی علت بی‌اشتهایی افراد برای خوردن سحری را پرخوری و روی هم‌خوری شبانه یا نخوابیدن در شب دانست و افزود: توصیه می‌شود افطاری، سبک و در حد مصرف نان و پنیر و سبزی یا گردو یا غذاهای سبک باشد تا اشتهای فرد برای خوردن سحری در اثر پرخوری و روی هم‌خوری در وعده افطار از بین نرود.خدادوست با توصیه به زودتر بیدار شدن برای خوردن سحری در کسانی که اشتهای کافی برای این وعده ندارند، تاکید کرد: توصیه می‌شود روزه‌داران، بلافاصله بعد از خوردن سحری و تا حدود دو ساعت بعد از آن که غذا از معده عبور می کند، نخوابیده و از این فرصت برای انجام فعالیت‌های عبادی و دانشی خود بهره ببرند.وی در خصوص خواب روز در ماه رمضان نیز گفت: از آنجایی که روز طولانی است و در طول آن روزه هستیم، خواب در طول روز، به شرط آنکه نزدیک غروب آفتاب نباشد، برای تجدید قوا و کاهش تشنگی و خشکی بدن با بازگرداندن مقداری رطوبت به آن توصیه می‌شود.


توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
حمید کلانتری، دبیر علمی بیست و نهمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در ارتباط با سرطان‌های کولون گفت:‌ این سرطان امروزه بسیار شایع شده و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان و سومین علت مرگ ناشی از این مسئله در میان زنان است. به گزارش فارس،فوق تخصص گوارش افزود:‌ این سرطان کاملا قابل پیشگیری بوده چرا که منشا آن تومورهای پولیپ بوده که قابل غربالگری است. وی ادامه داد: با توجه به آغاز شدن فصل گرما، عفونت‌های دستگاه گوارش نیز شدت می‌یابد بنابراین مردم باید غذاهای خود را از فروشگاه‌های معتبر و مطمئن تهیه کنند و حتما آن را در یخچال نگه دارند. کلانتری گفت: با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان نیز، روزه‌داران باید در وعده سحری، میوه زیاد استفاده کنند و هنگام افطار روزه خود را با رطب باز کنند، چرا که جذب آن راحت‌تر بوده و مصرف آن توصیه می‌شود. فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: روزه‌داران باید از پرخوری و غذای چرب خودداری کنند و فاصله افطار و شام را حداقل دوساعت قرار دهند.

تاثیر روزه داری بر دستگاه گوارش
اسحاق حسینی، فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با تاثیر روزه داری بر دستگاه گوارش بدن گفت: وظیفه عمده گوارش تامین کالری و انرژی برای انسان است و دستگاه گوارش در شبانه روز کار می کند. به گزارش میزان، وی با تاکید بر لزوم استراحت اندام و جوارح دستگاه گوارش، ادامه داد: لازم است اعضای مرتبط با دستگاه گوارش فرصتی برای استراحت داشته باشند و این بهترین فرصت ماه مبارک رمضان است چرا که تعداد وعده‌های غذایی تقلیل پیدا می کند و این دستگاه فرصتی برای کمتر شدن فعالیت های خود می یابد. عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران با توصیه به افراد در خصوص صرف سحری اذعان کرد: اشخاص حتما سحری بخورند و به علت اینکه زمانی که افراد روزه دار هستند طولانی است باید انرژی طول روز تامین شود سعی کنند مواد پرکالری در این وعده مصرف کنند. از زمان وعده افطار تا سحر آب فراوان خورده سبزی و مواد فیبر دار نظیر میوه صرف کنند نباید یکدفعه و به سرعت در وعده افطار غذا بخورند و میان وعده افطار و شام یک ساعت فاصله قرار دهند.حسینی همچنین توصیه کرد افراد بعد از سحری بلافاصله استراحت نکنند و زمانی را بیدار باشند تا معده شان به علت حجم غذای وارده ترش نکند.وی در پایان درباره افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند، گفت: این افراد عموما از دردهای شکمی شکایت دارند از طبقه تحصیلکرده و دارای شغل و افراد حساس هستند که در اثر اضطراب های شغلی و استرس کاری دچار این مسئله می شوند. گرچه مسائل ارثی در این زمینه بی تاثیر نیست اما نمی توان همه این مسئله را به زمینه ارثی نسبت داد. همچنین این مسئله زمینه ساز بروز بیماری های دیگر نظیر سرطان نیست.


ارسال ديدگاه
نام: ايميل: ديدگاه:
آفتاب یزد از چاپ نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید در بخش روی خط آفتاب روزنامه چاپ می‌گردد.

ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام